espaigrafiacabinet és una plataforma de creació i investigació sobre les arts escèniques i la marca sota la qual presenta els seus treballs no estrictament escogràfics l’escenògraf joan sabas.
Els projectes que desenvolupa espaigrafiacabinet es troben a la intersecció entre les arts interpretatives i la instal·lació performativa; el teatre d’objectes i l’escultura.
Busquen també, la creació de espais immersius capaços de generar propostes performatives que situen l’espectador com a centre de l’experiència teatral.
Els treballs d’espaigrafiacabinet tenen lloc en espais, tant públics com privats o escènics i es centren en l’estudi de possibles apropiacions i assentaments de l’espai escenogràfic en espais aliens a l’escena.
Cerquen, al cap i a la fi, la viabilitat de l’escenografia com entitat autònoma, més enllà de la seua vinculació amb la representació.
Les darreres realitzacions d’espaigrafiacabinet s’han presentat a la Prague Quadrennial of Space Design (The Talking Glasses, 2015); a la Practice-as-Research Exhibition de la Theatre and Performance Research Association Conference a la Universitat de
Worcester (Waiting for Godot o Surley Tomorrow, 2015); a la Universitat de Bristol en el marc de la Practice as Research Conference de la Theatre and Performance Research Association (A Cartography of Shame, 2016); al Festival Cabanyal Íntim -Territori Performance– (Cartografia de frontera, 2017); Variacions Wozzeck (2017) va ser un dels projectes seleccionats en residència a la IV edició de la Incubadora del Corral, amb posterioritat s’ha presentat a la Sala Enric Valor de l’Aula de Cultura d’El Campello (2019) i al Festival Russafa Escénica (2019).
La peça Me llamo (2020) s’ha presentat a l’Aula de Cultura d’El Campello i a la III Edició de Territori Performance al Festival Cabanyal Íntim
joan sabas és membre de l’Associació d’Escenògrafs de Catalunya, del Laboratori Rivas Cherif del CDN, de Comitè Escèniques.